Защита на личните данни

Политики за поверителност

 

Тази политика за поверителност илюстрира как магистър Константин Тахтаджиев (наричан по-нататък „Администратор на данни“), използва и защитава информацията, която му предоставяте, когато използвате този уебсайт.

 

Магистър Константин Тахтаджиев е представител по индустриална собственост, известен още като Европейски адвокат по патенти и търговски марки, български адвокат попатенти и търговски марки, регистриран и упълномощен да извършва действия пред Българското патентно ведомство, Европейското патентно ведомство, Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз, Световната организация за интелектуална собственост: адрес на управление: ж.к. Гоце Делчев бл. 233, ет.8, ап. 35, 1404 София, България, тел .: + 359 2 858 03 45 и уебсайт: www.ktpatent.com

 

Администраторът на данни се ангажира да гарантира защитата на поверителността на дани. Ако Ви молим да предоставите информация, чрез която можете да бъдете идентифицирани, когато използвате www.ktpatent.com, ние ще я използваме само в съответствие с настоящата декларация за поверителност.

 

Магистър Константин Тахтаджиев може да променя тази политика, и когато това се случва, то тази страница ще бъде актуализирана. Тази политика влиза в сила от 07 юни 2019 г.

 

Какви данни събираме?

 

Събираме следните данни:

  • лична информация за вас – като вашето име, фирма, адрес, телефонен номер, номер на факс, адрес на електронна поща

Личните данни, които събираме или получаваме, могат, наред с други неща, да включват:

  • идентификационни данни (например име, работен адрес, работен телефонен номер, работен e-mail адрес, държава на пребиваване и др.);
  • електронни идентификационни данни (напр. IP адреси, тип браузър, идентификатори на бисквитки, …);
  • лични характеристики (например пол, език и т.н.);
  • данни за заетостта и образованието (например организация, за която работите, длъжност, текущи отговорности, проекти, квалификации, обучения, работна схема …);
  • данни за продуктите и услугите, които поръчвате;
  • данни за това как взаимодействате с нас (например, когато се свързвате с нас) и друга подобна информация.

 

Как събираме данните Ви?

Ние не събираме лична информация за Вас – като например Вашето име, фирма, адрес, телефонен номер, номер на факс, адрес на електронна поща – освен ако:

 

  • изберете да попълните формуляр „Свържете се с нас“, който се намира на много от страниците на сайта;
  • или да ни пишете по електронна поща;
  • или ни пишете по пощата;
  • или ни позвъните.

 

Ние събираме нелична информация, когато посещавате нашия уебсайт (чрез бисквитки), като например типа на устройството, което използвате, името на домейна на доставчика на интернет услуги и типа на браузъра. Ние използваме технологията, за да разгледаме кои страници на сайта ни виждат нашите посетители, техните IP адреси и дали се използват линкове към други уебсайтове. Използваме тази информация, за да разберем поведението на потребителите на нашия уебсайт. Тази технология не Ви идентифицира лично.

Ако решите да подадете автобиография по електронна поща или поща, ние ще използваме информацията, която съдържа, само за процеса на кандидатстване. Ние обработваме Вашите данни като законен бизнес интерес в съответствие с цялостната ни политика за набиране на персонал. Ако не използваме лични данни, може да не сме в състояние да отговорим на Вашето запитване или да отговорим на заявка за работа.

Ние не поемаме отговорност за безопасността на информацията, която сте избрали да ни изпратите по електронна поща или интернет. Тя може да бъде прикачено от други лица по време на изпращането по комуникационните канали.

Ние можем да получим Вашите лични данни в рамките на изпълнението на нашите бизнес дейности.

 

Как ще използваме информацията за Вас?

 

Ние изискваме тази информация, за да разберем Вашите нужди и да Ви предоставим по-добра услуга, и по-специално по следните причини:

  • Да отговорим на запитване.
  • Да Ви предоставяме услугите, информацията и актуализациите, които сте поискали.
  • Да се ​​подобри работата, съдържанието и дизайна на уебсайта;
  • За да предлагаме нашите услуги, да изпращаме новини или да Ви каним на събития.
  • Да се ​​съставят анонимни статистики, например статистика за използването на уебсайта.
  • Да изпълняваме законовите задължения.
  • Издаваме фактури, управление на IP портфолиото и събиране на плащания.
  • Спазване на регулаторни и правни задължения като пране на пари, борба с корупцията или борба с измамите.
  • Да управляваме бизнес резултатите си, да оценяваме удовлетвореността на клиента, да провеждаме тестове на нови или съществуващи системи.
  • Да разрешим всички проблеми, причинени от грешка или проблем с нашия уебсайт.
  • Извършване на пазарни проучвания;
  • да контролираме контрола на достъпа;
  • Да се ​​подобри сигурността.
  • Подобряване на добрата организация на нашите услуги;
  • Да управляваме посетителите

 

Как се обработват данните Ви?

 

При обработката на Вашите лични данни ние разчитаме на законовата основа на законовите интереси. Нашите законови интереси са отговаряне на запитвания, които сте отправили, администриране и защита на нашия бизнес и този уебсайт, и използване на анализ на данни за подобряване на нашия уебсайт, продукти / услуги, маркетинг, връзки с клиентите и опит. Спазваме законовите си задължения и събираме информация за тази цел.

 

Ние няма да споделяме, отдаваме под наем или продаваме Вашата лична информация извън администратора на данните, освен когато сме длъжни да споделим Вашата информация с трети страни, които предоставят услуги от наше име. Някои от получателите на Вашите лични данни могат да бъдат базирани в страни извън Европейското икономическо пространство, чиито закони може да не осигуряват същото ниво на защита на данните.

 

Можем също така да споделяме лични данни, когато това е законосъобразно изисквано от власти като правителството, регулаторните органи, одиторите или полицията. Също така можем да споделяме данни, за да защитим сигурността на нашата база данни, като предпазна мярка срещу юридическа отговорност или в случай на съвместно предприятие, сътрудничество, реорганизация или подобно събитие.

 

Сайтът се хоства на нашите сървъри в България. Ние прилагаме строги технически и организационни (охранителни) мерки, за да защитим Вашата информация от достъп на неупълномощени лица и срещу незаконна обработка, случайна загуба, унищожаване и повреда както онлайн, така и офлайн.

 

Тези мерки включват:

 

– обучение на съответния персонал, за да се гарантира, че те са запознати с нашите задължения за неприкосновеност на личните данни при работа с лични данни;

– административен и технически контрол за ограничаване на достъпа до лични данни на база „необходимост да се знае“ (пароли, цифрови сертификати);

– мерки за технологична сигурност, включително firewalls, криптиращ и антивирусен софтуер;

– мерки за физическа сигурност, като например значки за сигурност на персонала за достъп до нашите помещения.

 

Въпреки че използваме подходящи мерки за сигурност, след като получим Wашите лични данни, предаването на данни – особено по интернет (включително по електронна поща) – никога не е напълно сигурно. Ние се стремим да защитаваме личните данни, но не можем да гарантираме сигурността на данните, предавани на нас или от нас.

 

Ние ограничаваме достъпа до Вашата лична информация до онези, които считаме, че разумно трябва да влязат в контакт с тази информация, за да изпълняват работата си.

 

Колко време съхраняваме данните Ви?

 

Съхраняваме данните в съответствие с нормативните задължения и добрите практики. Времето зависи от естеството на информацията. Времето също може да се промени. Вашите лични данни няма да бъдат запазени по-дълго от необходимото за целите, описани по-горе.

 

Като общо правило, записите в рамките на нашите бизнес дейности, които могат да съдържат лични данни (например договори, поръчки, кореспонденция и т.н.), се съхраняват за период от 10 години.

 

В зависимост от конкретната ситуация и приложимото национално законодателство, ние можем да запазим личните Ви данни за по-дълъг период. По-специално това ще бъде случаят, ако някой от следните периоди е по-дълъг:

 

(i) толкова дълго, колкото е необходимо за ежедневната ни дейност;

(ii) всеки период на задържане, който се изисква от закона; или

iii) края на периода, в който могат да възникнат съдебни дела или разследвания.

 

Личните данни, обработвани за целите на директния маркетинг, се съхраняват за период от 3 години, считано от последния контакт с съответното лице. Ако през този период сте станали клиент, ние можем да запазим личните Ви данни за по-дълъг период, а именно 10 години от доставката на продуктите или услугите или от последния контакт с нас (ако този контакт се осъществи на по-късна дата).

 

Връзки към други уебсайтове

 

Нашият уебсайт може да съдържа връзки към други интересни уебсайтове. Нямаме контрол върху уебсайта на други компании или техните правила за поверителност.

 

Бисквитки

 

Нашият уебсайт използва бисквитки. Бисквитките са малки текстови файлове, които се съхраняват от Вашия браузър на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате този сайт. Те се използват, за да Ви предоставят добро качество на навигация, когато разглеждате този сайт и ни позволяват да подобрим този сайт. С Ваше съгласие те могат да се използват и за персонализиране на съдържанието на този сайт въз основа на предишното Ви поведение при сърфиране и за събиране на статистически данни с цел подобряване на този сайт. Повече информация за бисквитките можете да намерите на следния уебсайт: www.allaboutcookies.org.

 

Бисквитките могат да бъдат категоризирани според следните характеристики:

 

„сесийни бисквитки“  или „постоянни бисквитки“

 

Сесийни бисквитки

 

Сесийната бисквитка се използва всеки път, когато посещавате нашия уебсайт, за да Ви даде идентификатор на сесия. Ние използваме този тип „бисквитка“, за да свържем Вашите действия на нашия уебсайт и всяка сесийна бисквитка ще продължи само за сесията на браузъра, в края на която ще изтече. Всяка сесия на браузъра ще започне, когато отворите прозореца на браузъра си и приключи, когато затворите прозореца на браузъра. След посещението вВ на нашия уебсайт всички сесийни бисквитки се изтриват. Всеки път, когато посетите нашия уебсайт, ще имате различен идентификатор на сесия.

 

Постоянни „бисквитки“

 

Постоянната „бисквитка“ позволява да се запомнят предпочитанията или действията на потребителя в даден сайт (или в различни сайтове). Той има по-дълъг живот от сесийната бисквитка и продължава за периода от време, посочен в „бисквитката“ (това ще варира от „бисквитка“ до „бисквитка“). Този тип „бисквитки“ няма да се изтрива, когато затворите прозореца на браузъра си и ще се съхранява на компютъра или мобилното устройство. Тя ще се активира всеки път, когато посетите уебсайт, който създаде тази постоянна „бисквитка“.

 

Дали са „бисквитки на една страна“ или „бисквитки на трети страни“:

 

Бисквитки на една страна“: това е „бисквитка“, зададена от нас или от нашите процесори.

 

„Бисквитки на трети страни: това е „бисквитка“, зададена от администратор на данни, който не работи с този сайт.

 

Моля, имайте предвид, че ние нямаме достъп или контрол върху „бисквитките от трети страни“, поставени на този от трети страни и използването на техните „бисквитки“ е предмет на техните собствени правила за поверителност.

 

Типовете „бисквитки“, използвани на сайтовете, могат да се класифицират в различни категории, а именно функционални и проследяващи „бисквитки“, за да стартират уеб приложенията си:

 

Функционални бисквитки се използват, за да направят сайта по-удобен за потребителя. За да служат на тази цел, Вашето поведение и някои предпочитания се запазват.

 

Бисквитките за проследяване се използват за статистически цели, включително, наред с другото, използването на софтуера Google Analytics.

 

Следните „бисквитки“ се използват на сайта:

_ga (аналитичен, сегментация на посетителите, трети страни, период на задържане от 2 години)

_gat_gtag_UA_110595450_1 (аналитичен, идентификация на посетителя, трета страна, 24 часа)

_gid (аналитичен, идентификация на посетител, трета страна, 24 часа)

lpvXXXXXX (XXX = 6 случайни цифри) (аналитично, взаимодействие с посетители, трета страна, 2 години)

pardot (аналитичен, взаимодействие с посетители, трета страна, 2 години)

visitor_idXXX (XXX = същите случайни цифри) (аналитично, взаимодействие с посетители, трета страна, 10 години)

_hjIncludedInSample (аналитичен, използване на уебсайта, трета страна, 2 години)

 

Можете да активирате, деактивирате и / или изтриете бисквитки, както желаете. Можете да изтриете всички „бисквитки“, които вече са в устройството Ви, и можете да зададете повечето браузъри, за да ги предпазите от поставяне. Ако решите да отхвърлите „бисквитките“, това може да повлияе на ефективното използване на всички функции, предоставени от сайта.

 

Възможността за активиране, деактивиране и / или изтриване на бисквитки може да бъде завършена на ниво браузър. Тези настройки обикновено се намират в менюто “options” или “preferences” на Вашия интернет браузър. Можете да използвате опцията „Помощ“ в интернет браузъра си за повече подробности.

 

Ние използваме бисквитки и технологии за проследяване на нашия уебсайт, за да можем да:

  • анализираме използването на нашите онлайн услуги;
  • подобряваме потребителския опит на нашия уебсайт и услуги; и
  • да се даде възможност за онлайн услуги като споделяне на съдържание чрез социални мрежи и други канали.

 

Какви са правата Ви за защита на данните?

 

Администраторът на данни би искал да се увери, че сте напълно наясно с всичките Ви права за защита на данните. Всеки потребител има право на следното:

 

Право на достъп – Вие имате право да поискате от Администратора на данни копия от Вашите лични данни. Можем да Ви таксуваме малка такса за тази услуга.

 

Право на коригиране – Имате право да поискате от администратора на данни да коригира всяка информация, която смятате за неточна. Също така имате право да поискате от администратора на данни да попълни информацията, която според Вас е непълна.

 

Право на заличаване – Вие имате право да поискате от администратора на данни да изтрие личните Ви данни при определени условия.

 

Право на ограничаване на обработването – Имате право да поискате от Администратора на данни да ограничи обработката на личните Ви данни при определени условия.

 

Право на възражение срещу обработката – Имате право да възразявате срещу обработката на личните Ви данни от страна на Администратора на данни при определени условия.

 

Право на преносимост на данните – Вие имате право да поискате от Администратора на данни да прехвърли данните, които сме събрали, на друга организация или директно на Вас, при определени условия.

 

Ако подадете молба, имаме един месец, за да Ви отговорим. Ако искате да упражните някое от тези права, моля, свържете се с нас на нашия имейл: tahtad@ktpatent.com

Обадете ни се на: + 359 2 858 02 35

Или ни пишете: ж.к. Гоце Делчев бл. 233, ет. 8, ап. 35,

1404 София, България

 

Как да се свържете с нас?

 

Ако имате някакви въпроси относно политиката за конфиденциалност на администратора на данни, данните, които държим за Вас, или бихте искали да упражнявате едно от правата си за защита на данните, моля не се колебайте да се свържете с нас.

 

имейл: tahtad@ktpatent.com

Обадете ни се на: + 359 2 858 02 35

Или ни пишете: ж.к. Гоце Делчев бл. 233, ет. 8, ап. 35,

1404 София, България

 

Как да се свържете с компетентния орган?

 

Ако желаете да подадете жалба или смятате, че администраторът на данни не е отговорил на Вашата загриженост по задоволителен начин, можете да се свържете със служител на:

Комисия за защита на личните данни

Адрес: бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 2, София 1592, България

Телефон: 02 / 91-53-555

Факс: + 3592 / 91-53-525

Е-mail: kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

Hello world.

This is a sample box, with some sample content in it.